Welcome...

Gluconol : Cepite svoje otroke proti gripi in COVID-u, pravijo strokovnjaki

Gluconol : Cepite svoje otroke proti gripi in COVID-u, pravijo strokovnjaki

Primeri pogostih okužb dihal so bili zadnjih nekaj let zgodovinsko nizki, pravijo zdravstveni strokovnjaki, saj so se pisarne zapirale, študenti so se učili virtualno, Američani pa so nosili maske za boj proti koronavirusu. Ker pa je šola v polnem teku in se zimske viroze vračajo v sezonske vzorce, se bolnišnice po vsej državi gluconol official začenjajo polniti z bolnimi otroki.

"Še naprej opažamo zelo veliko število bolnih otrok z različnimi težavami z dihali," je povedal dr. Stan Spinner, podpredsednik in glavni zdravstveni delavec Texas Children’s Pediatrics in Texas Children’s Urgent Care v Houstonu. "Že pred začetkom šole je bilo precej visoko, vendar se je očitno poslabšalo in hitreje, kot je običajno."

Zdravstveni strokovnjaki pravijo, da pri večini sprejemov v bolnišnice prevladujejo respiratorni sincicijski virusi, rinovirusi in enterovirusi, ki večinoma povzročajo simptome, podobne prehladu, vključno z izcedkom iz nosu, kihanjem, kašljanjem in vročino.

Toda vse več majhnih otrok gre letos na urgenco, saj nimajo imunosti na predhodne okužbe, je povedala dr. Elizabeth Schlaudecker, klinična direktorica oddelka za nalezljive bolezni v otroški bolnišnici Cincinnati.

"Veliko otrok povsod prvič dobi te viruse v hitrem zaporedju," je dejala. "To je obremenitev za sistem zdravstvenega varstva, ker so nekateri od teh otrok bolj bolni ali potrebujejo zdravniško pomoč."

Virusi v porastu: CDC svari pred enterovirusom D68, AFM

Center za nadzor in preprečevanje bolezni je izdal zdravstveno opozorilo zdravnikom, naj se pripravijo na porast enterovirusa D68 (EV-D68), ki je povezan z redkim, a resnim stanjem, imenovanim akutni flakcidni mielitis.

Čeprav so primeri AFM še vedno gluconol official redki, so lahko rezultati uničujoči. Vpliva na živčni sistem, povzroča šibkost mišic, ki včasih povzroči trajno paralizo. Po podatkih CDC se več kot 90% primerov pojavi pri majhnih otrocih.

Podatki nadzora kažejo, da se je EV-D68 vrnil, je dejal Schlaudecker.

"V avgustu smo začeli opažati veliko število gluconol site primerov (EV-D68)," je dejala. "Videli smo nekaj korelacije z EV-D68 in primeri AFM, zato spodbujamo pediatre in druge ponudnike zdravstvenih storitev, naj bodo pozorni."

Na srečo Schlaudecker letos še ni opazil porasta primerov AFM. Do 28. septembra je CDC poročal o 19 potrjenih primerih in 48 primerih v preiskavi.

Cepite svoje otroke proti gripi in COVID-u, pravijo strokovnjaki

Čeprav se ti virusi vračajo, zdravstveni strokovnjaki svarijo tudi starše pred gripo in COVID-19.

Ameriška akademija za pediatrijo je poročala, da otroci od 29. septembra predstavljajo več kot 15 % tedenskih primerov, kar je morda podcenjeno, saj zdravstveni strokovnjaki pravijo, da nekateri starši nočejo testirati svojih otrok s simptomi.

Številne šole sledijo smernicam CDC in od učencev zahtevajo, da ostanejo doma vsaj pet dni po pozitivnem testu na COVID-19, je dejal Spinner. Nekateri starši se izogibajo testiranju, da otrokom ne bi bilo treba ostati doma.

"Če nimajo vročine ali kašljajo, (nekateri otroci) ne želijo izostati iz šole in starši gluconol official ne želijo izostati iz službe," je dejal.

Zimske viroze večinoma povzročajo blage bolezni, vendar zdravstveni strokovnjaki pravijo, da bi se morali starši zavedati znakov, ki zahtevajo zdravniško pomoč, kot so vročina, ki traja dlje kot tri dni, težave z dihanjem ter bruhanje ali driska. Prav tako spodbujajo Američane, naj ostanejo na tekočem s svojimi cepivi proti gripi in COVID-19.

"Ne čakajte, da vaš otrok res zboli, preden poiščete oskrbo in otrokom daste cepljenje proti gripi," je dejal Schlaudecker.

Sledite Adrianni Rodriguez na Twitterju: @AdriannaUSAT.

Pokritost zdravja in varnosti pacientov pri USA TODAY je delno omogočena z donacijo Fundacije Masimo za etiko, inovacije in konkurenco v zdravstvu. Fundacija Masimo ne zagotavlja uredniškega prispevka.

Uprava za hrano in zdravila je v sredo utrla pot novemu spodbujevalniku COVID-19, ki bi lahko bil na voljo v nekaj gluconol dneh.

FDA je v nujnih primerih izdala dovoljenje za "bivalentno" cepivo, ki cilja tako na prvotni virus kot na različici BA.4 in BA.5, ki zdaj prevladujeta po svetu.

Svetovalni odbor centrov za nadzor in preprečevanje bolezni naj bi se sestal v četrtek, da bi razpravljal o tem, kdo naj prejme spodbujevalnike. Preden bodo ojačevalci na voljo, bo moral podpisati tudi direktor CDC.

Kot so zahtevali podjetji, je bilo poživilo Pfizer-BioNTech odobreno za vse, stare 12 let in več , medtem ko je cepivo Moderna odobreno samo za odrasle . Oba sta bila odobrena za uporabo vsaj dva meseca po katerem koli prejšnjem cepljenju proti COVID-19.

Podjetja so povedala, da so pripravljena na pošiljanje spremenjenih ojačevalnikov septembra. Pfizer je dejal, da lahko zagotovi do 15 milijonov odmerkov do 9. septembra iz svoje proizvodne lokacije Pleasant Prairie v Wisconsinu.

Kolumnist: Moj malček z astmo se vrača v šolo cepljen. To je razlog za hvaležnost.

Nova cepiva po mnenju znanstvenikov https gluconol official://glucofort-official.top/ najverjetneje ne bodo zagotovila velike koristi v primerjavi s prvotnim cepivom. Toda vsaka okrepitev zaščite je vredna truda, saj lahko prepreči smrt, hospitalizacijo in dolgotrajno okužbo s covidom-19, so povedali vladni uradniki.

COVID-19, ki še vedno predstavlja približno 80.000 primerov, 5.000 hospitalizacij in 400 smrti na dan v ZDA, naj bi to jesen in zimo znova narasel, tako kot v obeh prejšnjih letih pandemije.

Na tiskovni konferenci v sredo zjutraj so uradniki FDA poudarili pomen cepljenja in poživitve, zlasti za ljudi, ki še niso bili cepljeni.

Novi, bolj ciljno usmerjen spodbujevalnik naj bi po njihovem mnenju posodobil zaščito za najbolj gluconol official website ranljive, potencialno za nekaj časa preprečil nove okužbe in tudi zmanjšal tveganje za dolgotrajen COVID, ki vključuje simptome, kot sta izčrpanost in možganska megla, ki lahko traja več mesecev ali dlje. po okužbi. Dolg COVID je še posebej verjetno, da bo prizadel mlade ljudi, je opozoril komisar FDA dr. Robert Califf.

Califf in Marks sta povedala, da se strinjata z varnostjo in učinkovitostjo novega ojačevalca, čeprav rezultati študij na ljudeh še niso dokončani.

Če bi agencija počakala, da bi bile te študije zaključene v naslednjem mesecu ali dveh, bi "val minil mimo nas in škoda bi bila storjena," je dejal Califf. "Moramo biti korak naprej ali vsaj poskušati biti."

Postopek ocenjevanja poživitvenega cepiva je podoben tistemu, ki se izvaja s cepivom proti gripi, ki se vsako leto posodablja, sta povedala on in Marks.

Califf, ki bo kmalu dopolnil 71 let, je dejal, da "bo na čelu vrste v lekarni, ko bo dobil moje cepivo. Glede tega sem zelo prepričan."

Oba spodbujevalca združujeta gluconol official website izvirno cepivo, ki je ciljalo na spike protein na površini virusa, skupaj z novo formulacijo, ki cilja na mutiran spike protein, najden v različicah BA.4 in BA.5 različice omikron.

"Odstranjujemo nekaj prototipov in nato dodajamo nekaj od 4-5," je povedala Annaliesa Anderson, Pfizerjeva glavna znanstvena direktorica za raziskave in razvoj cepiv. "V nasprotnem primeru je popolnoma enako originalnemu cepivu."

Pospeševalec naj bi pomagal zmanjšati število okužb in zmanjšati hude bolezni. V študijah na živalih obstajajo "dobri nevtralizirajoči odzivi protiteles" na spodbujevalnik, je dejal Anderson.

Po poročilih CDC BA.5 zdaj predstavlja skoraj 90 % vseh okužb v Združenih državah, BA.4 pa skoraj vse ostalo.

Podjetji sta lahko spremenili cepivo v manj kot treh mesecih, kar je ena glavnih prednosti tehnologije mRNA, ki je osnova za cepiva Pfizer-BioNTech in Moderna. Cepivo Moderne se imenuje SPIKEVAX, Pfizer-BioNTech pa Comirnaty.

Andrew Pekosz, virolog na šoli za javno zdravje Johns Hopkins Bloomberg, je dejal, da meni, da bodo novi spodbujevalci varni in bodo zagotavljali širšo zaščito pred različicami omikron.

Ker je cepivo usmerjeno na BA.5, ko je to najbolj razširjena različica, je dejal, "ne morete biti boljši od tega."

Pekosz predlaga, da se ljudje gluconol official website okrepijo šest mesecev po zadnji okužbi ali cepljenju s COVID-19, čeprav bodo ljudje z oslabljenim imunskim sistemom morda potrebovali pogostejše okrepitve.

"Okužbo je treba v bistvu šteti kot spodbujevalec," je dejal.

Ni jasno, ali bodo injekcije potrebne vsakih šest mesecev za nedoločen čas, je dejal Pekosz, ali pa bo večina ljudi sčasoma zgradila dovolj imunske zaščite, da bi se izognila hudim boleznim in bodo samo tisti z visokim tveganjem morali še naprej krepiti.

Ljudje lahko s cepljenjem pomagajo omejiti pojav novih različic, je dejal. Različice naj bi se razvile pri ljudeh, ki se borijo proti virusu.

"Manj kot imate replikacije, manjša je verjetnost, da se bo pojavila nova mutacija," je dejal Pekosz.

Cepljenje tako proti prvotni različici kot proti različici omikrona bi lahko tudi gluconol pomagalo preprečiti, da bi virus mutiral nazaj proti prejšnjim različicam, ki so bile resnejše, je dodal Pekosz.

Cepiva, testiranje in protivirusna zdravila za ljudi, ki so okuženi, so "orodja, ki nam bodo omogočila živeti s tem (virusom)," je dejal.

Dr. Richard Besser, predsednik in izvršni direktor fundacije Robert Wood Johnson, je dejal, da je zaskrbljen, da ne bo na voljo dovolj zveznih sredstev, da bi zagotovili še eno injekcijo vsem, ki si jo želijo. Kongres že več kot leto dni ni dodelil denarja za boj proti COVID-19.

"Zmožnost posameznika, da plača cepivo, ne bi smela določati, ali nekdo prejme cepivo ali ne," je dejal Besser.

Kontaktirajte Weintrauba na kweintraub@usatoday.com.

Pokritost zdravja in varnosti pacientov pri USA TODAY je delno omogočena z donacijo Fundacije Masimo za etiko, inovacije in konkurenco v zdravstvu. Fundacija Masimo ne zagotavlja uredniškega prispevka.

Generalni inšpektor je sklenil, da bi morala agencija, ki nadzoruje Medicare, poostriti nadzor, izdati nove smernice za klinične preglede, ki jih uporabljajo zasebni načrti Medicare, in naročiti zasebnim načrtom, da odpravijo ranljivosti, ki lahko povzročijo napake pri pregledu.

Ti zasebni načrti Medicare pokrivajo več kot 28 milijonov starejših in invalidnih Američanov in so vse bolj priljubljena možnost, saj se je skupni vpis v zadnjem desetletju več kot podvojil . Kongresni proračunski gluconol official urad predvideva, da bo do leta 2030 več kot polovica prejemnikov Medicare vključenih v zasebni načrt Medicare.

Več: Odprti vpis v Medicare se začne 15. oktobra: Tukaj je tisto, kar morate vedeti

Načrti Medicare Advantage oglašujejo ugodnosti, kot so omejeni stroški iz lastnega žepa, ugodnosti za vid in zobozdravstvo, ki jih tradicionalni Medicare ne ponuja, in celo članstvo v telovadnici. Toda načrti uporabljajo taktike zasebne zavarovalniške industrije za zmanjšanje gluconol official stroškov. Ti načrti omejujejo mreže zdravnikov, ki jih lahko uporabljajo drugi zdravstveni delavci, zahtevajo avtorizacijo za nekatere storitve in zahtevajo napotitve k specialistom.

Bartholomew je dejal, da ker zasebni načrti Medicare na splošno plačajo fiksen znesek na pacienta, "lahko obstaja spodbuda, da se nekoliko zmanjša oskrba, da bi povečali dobiček."

Jack Hoadley, zaslužni profesor raziskav na šoli za javno politiko Univerze Georgetown McCourt, je dejal, da poročilo nakazuje, da so nekateri zasebni načrti Medicare agresivni pri zavračanju ali odlašanju oskrbe.

"To je dokaz, da je treba povečati nadzor, več revizije in več nadzora," je dejal Hoadley.

Ken Alltucker je na Twitterju na @kalltucker, lahko pa mu pošljete e-pošto na alltuck@usatoday.com

Velika napačna predstava je, da življenjski stroški ob upokojitvi drastično padejo. Dejstvo je, da se lahko nekateri vaši stroški znižajo, nekateri pa se lahko tudi povečajo.

Zdravstveno varstvo verjetno sodi v slednjo kategorijo. To je zato, ker se zdravstvene težave običajno pojavijo, ko se staramo, in tudi zato, ker ima Medicare, na katerega se starejši običajno zanašajo pri 65 letih, svoje omejitve.

Pravzaprav je Fidelity nedavno izvedel nekaj številk in ugotovil gluconol site, da bi moral povprečen 65-letni par moški-ženska, ki se zdaj upokoji, pričakovati, da bo porabil neverjetnih 315.000 $ za zdravstvene stroške. Ta številka predvideva vpis v dele A, B in D Medicare.

Ko to številko podrobneje razdelamo, vidimo, da naj bi povprečni 65-letni moški pričakoval, da bo porabil 150.000 dolarjev za stroške zdravstvenega varstva v času upokojitve, medtem ko bi povprečna 65-letna ženska predvidevala porabo 165.000 dolarjev.

Contents